Welkom bij Bijlmerbajes Events!

De even beroemde als beruchte Bijlmerbajes is getransformeerd in een gloednieuwe pop-up evenementenlocatie in Amsterdam! Van 20 januari 2017 tot en met juli 2020 kunnen jij, je collega’s, vrienden of huwelijksgasten van alles beleven in het hoofdgebouw van de voormalige Bijlmerbajes. Oud-medewerkers, vluchtelingen en zelfs oud-gedetineerden geven je een rondleiding, voorzien van échte verhalen, en briljante theater-boeven die zonder problemen echt achter vergrendelde deuren hadden kunnen zitten, nemen je mee om de donkere gangen van de Amsterdamse lik af te schuimen.

Op de achtergrond zijn we nog hard bezig met de laatste vergunningen voor een aantal actievere activiteiten. Noem ze sportief, noem ze hysterisch; het wordt sowieso onvergetelijk. Hierover hoor je binnenkort meer via de website en onze Facebook-pagina. En, als het eenmaal zover is, reageer dan snel, want elke activiteit zal maar voor een beperkte periode lopen.

Evenementen met een warm hart

De aantrekkingskracht, de mysterie en de verhalen rondom het gebouw zetten we in om binnen onze events, maar ook daarbuiten, werk te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Re-integrerende ex-gedetineerden of integrerende vluchtelingen bijvoorbeeld; zij zijn van grote waarde binnen het Bijlmerbajes-project en hetzelfde geldt andersom voor hen.

De laatste gevangenen zijn in juni 2016 overgeplaatst naar de nieuwste gevangenis van Nederland, het justitioneel complex Zaandam. In de torens van de Bijlmerbajes is momenteel een asielzoekerscentrum gevestigd en in het hoofdgebouw vind je binnenkort een tijdelijke broedplaats.

Reserveer nú alvast jouw event in de Bijlmerbajes!

Het is nog even wachten tot de bajes open gaat voor het grote publiek, maar je kunt nú al contact opnemen om jouw personeelsfeest, event, vergadering, bruiloft, gevangenisdiner of borrel in het oude personeelsrestaurant te bespreken en je datum te reserveren!

Stel je bijvoorbeeld het volgende voor. De oude wachtcellen gebruik je voor verschillende, kleinere activiteiten, [Office1] die je ook nog eens perfect kunt combineren met een van de spannende rondleidingen. Of denk aan een festival met foodtrucks of BBQ met livemuziek of dj op het binnenplein; hetzelfde plein waar vroeger de gevangenen in gepantserde wagens binnen werden gereden. Gelukkig ziet deze ietwat lugubere setting er tegenwoordig een stuk gezelliger uit, maar de historische en culturele uitstraling hebben we weten te behouden.

Heb je altijd al willen weten wat er zich binnen de muren van de Bijlmerbajes heeft afgespeeld? Boek dan snel een van de vele activiteiten! Wil je op de hoogte blijven van onze evenementen en de nieuwe activiteiten die we binnenkort bekendmaken? Like dan Bijlmerbajes Events op Facebook.

Door een activiteit of evenement bij ons te boeken, boek je niet alleen voor jezelf een geniale ervaring; je verdient ook karmapunten door werk te creëren voor minder fortuinlijke mensen die dit goed kunnen gebruiken!

No Comments Yet.

Leave a comment